Primul potenţial candidat independent şi-a depus dosarul la CEC

Consilierul municipal Oleg Cernei şi-a depus dosarul la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a fi înscris în cursa electorală în calitate de candidat independent. Într-un comunicat remis presei, Cenei susţine că victoria la 30 noiembrie îi va permite să fie „deputatul cetăţeanului de rând” în forul legislativ al ţării, să fie mai aproape de oameni şi de nevoile lor, transmite IPN.

Oleg Cernei, prin campania sa electorală, îşi propune să argumenteze oportunitatea instituirii sistemului votului uninominal. „Trebuie să fie votat omul, nu partidul. În faţa alegătorului trebuie să-şi dea darea de seamă deputatul, or dialogul dintre partid şi cei care l-au delegat în Parlament încetează a doua zi după alegeri”, susţine Oleg Cernei.

Acesta se adresează către toţi competitorii electorali antrenaţi în această cursă cu îndemnul de a respecta o conduită electorală decentă pentru a nu genera, astfel, absenteismul la urnele de vot. „Prea multă informaţie negativă a fost propulsată în mass-media în ultimul timp. Trebuie să venim şi cu mesaje pozitive în faţa celor care au suficientă înţelepciune să-i delege în Parlament pe cei mai destoinici dintre noi”, a menţionat Oleg Cernei.

Consilierul municipal anunţă că a colectat peste 3 mii de semnături pe listele de subscripţie, numărul minim necesar pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent fiind de 2 mii de semnături. CEC are la dispoziţie 7 zile să analizeze actele prezentate. Dacă va fi înregistrat în cursa electorală, Oleg Cernei va fi primul candidat independent pentru parlamentarele din 30 noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.