Primul parc pentru tehnologia informației își începe activitatea din ianuarie 2018

Primul parc pentru tehnologia informației – „Moldova IT park” – își începe activitatea la 1 ianuarie 2018. Inițiativa a fost lansată la finele lunii octombrie de  către un grup de companii din domeniu și a fost susținută astăzi, 20 decembrie, de către Guvern, transmite IPN.

Formatul „Moldova IT Park” va fi virtual, cu edificarea în perspectivă a infrastructurii fizice. Termenul de activitate este stabilit pentru zece ani, timp în care numărul companiilor IT care vor fi atrase se prevede să atingă cifra de 400. Parcul urmărește valorificarea oportunităților de creştere a industriei IT prin implementarea unui cadru de reglementare previzibil şi motivant și prin facilitarea sistemului fiscal şi de administrare a afacerilor.

Rezident poate deveni orice companie dacă 70% din activitate este dedicată creării softurilor, jocurilor pe calculator, administrării paginilor web, prelucrării datelor și alte servicii IT. Administrația parcului va obține venituri din cotizațiile membrilor și din prestarea serviciilor de consultanță. Pentru primul an de funcționare sunt prevăzute venituri de 38,8 mii de euro. Veniturile încasate ar urma să depășească 90 de mii de euro în cel de-al zecelea an de activitate.

Guvernul l-a desemnat în funcția de administrator al „Moldova IT park” pe Serghei Voitovschi, pe un termen de cinci ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.