Primele Premii de Performanță Edelweiss şi-au aflat laureaţiii

Peste 400 de beneficiari ai Fundației Edelweiss, personalități ale vieții culturale și artistice, politicieni și reprezentanți ai societății civile au participat, joi seara, la Gala Premiilor de Performanță Edelweiss – un eveniment organizat în premieră de către fundația patronată de omul de afaceri Vlad Plahotniuc. Premiile au fost înmânate de reprezentaţii elitei politice şi culturale din ţară, notează IPN cu referire la un comunicat al Fundaţiei.

Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a înmânat premiul special al Galei, oferit unui grup de zece elevi pentru rezultatele obținute la olimpiade internaționale. Fiecare elev a primit câte 5.000 MDL din partea Fundației Edelweiss, care a dorit să-i răsplătească și să-i încurajeze astfel pe tinerii eminenți.

În discursul său, șeful statului a felicitat Fundația Edelweiss pentru proiectele naționale de caritate. „Dorim să edificăm o societate în care să fie promovate persoanele talentate, pe baza meritelor. Doar cu o astfel de abordare putem avansa pe calea reformelor, iar un prim pas în această direcție este și Gala Fundației Edelweiss, care acordă atenția cuvenită oamenilor merituoși. Faptul că astă seară asistăm la premierea oamenilor performanți arată că societatea moldovenească a învățat să aprecieze valorile”, a spus președintele Nicolae Timofti.

Alte cinci trofee au fost însoțite fiecare de câte un certificat valoric de 50.000 MDL, oferit de către Edelweiss pentru instituțiile pe care le conduc laureații Galei. Trofeul „Roadele speranței” a fost oferit lui Gheorghe Avornic, director și fondator al orfelinatului Speranţa copiilor; trofeul „Călăuză pentru tinere talente” - lui Vlad Negruzzi, președintele Societății Culturale Vatra; trofeul „Devotament pentru cultură” - Elenei Marian, președinte al Asociaţiei Muzical-Corale din Republica Moldova; trofeul „O viață în slujba vieții” - lui Ștefan Gațcan, director general al Centrului Mamei și Copilului; trofeul „Misiunea mea: performanța” – lui Petru Gozun, președintele Federaţiei de Dans Sportiv din Republica Moldova.

„Reprezentanții Fundației Edelweiss s-au bucurat pentru fiecare moment în care dumneavoastră ați zâmbit și ați aplaudat. Suntem recunoscători pentru binele pe care ne permiteți să îl facem în fiecare zi!”, a spus Lara Moraru, director executiv al Fundaţiei la finele Galei.  

Programul a inclus momente artistice susținute de tineri talentați, pe care Fundația Edelweiss i-a ajutat de-a lungul timpului: Chișinău Youth Orchestra, Corul de copii Lia Ciocârlia, gimnasta Alexandria Ghețoi, Corul Cantabile și dansatori de la Clubul de Dans Codreanca. Seara s-a încheiat cu o surpriză apreciată de spectatori - un concert al artistului român Smiley.

Potrivit comunicatului, Edelweiss este o fundație de caritate înființată în urmă cu trei ani și jumătate de către Vlad Plahotniuc. În acest timp, Fundația a ajutat peste 310.000 de beneficiari din toată țara, suma donațiilor depășind 20 de milioane MDL. Donațiile au mers către proiecte culturale și educaționale și către cazuri sociale, în scopul ajutorării celor nevoiași. Fondatorul intenționează să convingă și alți oameni cu posibilități să facă donații pentru cei social vulnerabili.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.