Primăria Chișinău a facilitat procesul de înscriere în clasa întâi a copiilor cu CES

Primăria Chișinău a facilitat procesul de înscriere în clasa întâi a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES). Nu se va mai ține cont de districtul școlar stabilit în cadrul înscrierii acestor copii la școală. Scopul acestei măsuri este de a se asigura că acești copii au oportunitățile adecvate de educație și că sunt plasați în mediul școlar cel mai potrivit pentru nevoile lor specifice, transmite IPN.

„Suntem dedicați în a asigura un mediu educațional incluziv și echitabil pentru toți copiii, iar această modificare reflectă angajamentul nostru de a oferi sprijin și resurse adecvate pentru dezvoltarea lor armonioasăˮ, se arată într-un comunicat de presă.

Peste 10400 de copii din municipiul Chișinău urmează a fi înscriși în clasa I pentru anul de studii 2024-2025. Elevii vor fi repartizați în 386 de clase, în cele 139 de instituții publice de învățământ primar și secundar, ciclu I și II. În prima zi a perioadei de înscriere a copiilor în clasa I pe platforma escoala.chisinau.md au fost expediate 3121 de cereri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.