Primari şi aleşi locali comunişti din 10 raioane au aderat la PDM

Un grup de primari şi aleşi locali din mai multe localităţi din ţară au părăsit rândurile PCRM şi au aderat la PDM. Într-o conferinţă de presă, aceştia au anunţat că aderă la PDM deoarece formaţiunea din care făceau parte are păreri radicale şi nu se preocupă de problemele localităţilor, transmite IPN.

„Ne-am apropiat de PDM pentru că pe oamenii din teritoriu îi interesează proiectele de finanţare care sunt realizate cu sprijinul UE. Noi ne dorim să trăim într-o ţară europeană, vrem ca fiecare localitate să fie demnă de moldoveni - frumoasă, aranjată, cu infrastructură modernă. Vrem ca cetăţenii noştri să nu mai plece peste hotare, să aibă confort în localităţile lor. Am văzut că PCRM nu poate să ofere asta: ieşire la proiectele europene care să aducă bani în localitate”,  a spus primarul oraşului Biruinţa, raionul Sângerei, Petru Boev.

Edilul a adăugat că preşedintele PDM, Marian Lupu, a aflat despre problema pe care localnicii o aveau privind reţeaua de gaze, iar la scurt timp după aceea problema a fost rezolvată şi astăzi oraşul Biruinţa are reţea de gaze extinsă. „În PDM e mai multă democraţie, iar noi, ca primari, suntem ascultaţi. De câte ori ne adresăm, dumnealor ne ascultă şi ne ajută în măsura în care pot”, a povestit primarul.

Cei 13 primari care au anunţat aderarea la PDM sunt: Andrei Pîslari, primarul localităii Vişneovca, raionul Cantemir; Boris Lisenco, primarul localităţii Pivniceni, raionul Donduşeni; Valentin Cebotari – Târnova, raionul Donduşeni; Serafim Bejenari – Molovata Veche, raionul Dubăsari; Ion Başlî din Gangura, raionul Ialoveni; Claudia Ivanov din Iargara, raionul Leova; Maria Pisarciuc din Taura Veche, raionul Sângerei; Petru Boev din Biruinţa, raionul Sângerei; Alexei Burlacu din Rogojeni, raionul Şoldăneşti; Pavel Drăguţă din Răspopeni, raionul Şoldăneşti; Ivan Taşnicenco din Musaitu, raionul Taraclia; Vasile Matveev din oraşul Corneşti, raionul Ungheni; şi Valeriu Negară din Agronomovca, raionul Ungheni. Cei doi consilieri raionali care au trecut la PDM sunt: Constantin Putregai din Cantemir şi Ştefan Grosu din Străşeni.

Partidul Democrat precizează că mai mulţi oameni din localităţile şi raioanele menţionate anterior şi-au anunţat dorinţa de a veni alături de echipa democrată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.