Prima vizită a preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, va fi la Bruxelles

Prima vizită a preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, va fi la Bruxelles, pe  18 iunie curent, unde va duce mesajul despre cum vor fi promovate reformele europene în Republica Moldova şi va vorbi despre posibilitatea obţinerii liberalizării de vize pentru cetăţenii moldoveni. Vizita va avea loc în urma invitaţiei făcute de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Trebuie să utilizăm din plin toate posibilităţile pe care pot să ni le ofere partenerii noştri europeni, astfel încât să construim Europa la noi acasă şi sper ca cetăţenii noştri să vadă rezultatele concrete ale procesului de integrare europeană”, a spus preşedintele legislativului. 

Igor Corman a spus că va da prioritate în Parlament proiectelor de legi privind relevanţa europeană şi crearea unei zone de comerţ liber. O altă prioritate ţine de  restanţele la ratificarea tratatului privind regimul de frontieră cu România, de aceea subiectul va figura pe agenda de lucru în următoarele şedinţe ale Parlamentului.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, sunt necesare modificări la Codul Electoral, legea privind ridicarea pragului electoral la 6% a fost votată în grabă, iar într-o societate democratică pragul electoral trebuie coborât. „Pe baza legii antidiscriminare se face populism de către opoziţie, noi am acordat o atenţie extraordinară examinării acestui proiect de lege şi personal am criticat faptul că nu s-a discutat în societate. Am certitudinea că nu este încălcată nici o normă creştinească, nu este vorba de căsătorie mixtă sau adopţie de copii, am legiferat doar respectarea dreptului la muncă”, a mai spus Corman.

Preşedintele legislativului a spus că a donat în anul 2009 suma de 500 de mii de lei Partidului Democrat şi că aceasta a fost dorinţa sa şi are tot dreptul să o facă. Igor Corman a declarat că va face tot posibilul ca să asigure o atmosferă bună în coaliţia de guvernământ, precum şi în relaţiile dintre Parlament şi Guvern.

Igor Corman a fost ales preşedinte al Parlamentului pe 30 mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.