Prima moldoveancă din diasporă a votat la Tokio. A parcurs 1300 km până la secție

Procesul de votare pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional a fost deschis încă de la miezul nopții de către diaspora din Japonia. Prima secție de votare din străinătate care și-a deschis ușile pentru alegători este cea din Tokyo, transmite IPN.

Prima moldoveancă care a votat la alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie este Ludmila Vizdoagă. Ea este stabilită de mai mulți ani în Republica Coreea, și a fost primul cetățean al Republicii Moldova care și-a exprimat votul la secția de votare din Tokio. Femeia a călătorit aproape 1300 de kilometri din Daejeon, orașul unde este stabilită până la Seul și de acolo la Tokio, doar pentru a-și face datoria de cetățean.

„Dedicarea ei ne amintește că fiecare vot contează, indiferent cât de departe ne aflăm. Moldova are nevoie de vocea fiecărui cetățean, oriunde s-ar afla. Mulțumim, Ludmila, pentru acest exemplu de spirit civic! Așteptăm conaționalii noștri din Japonia, Coreea și regiunea Asiei de Est pentru participare la alegeri”, menționează Ambasada Republicii Moldova în Japonia.

Procesul de vot la alegerile președintelui Republicii Moldova a început în Japonia și se va încheia în Statele Unite ale Americii. Peste tot în lume secțiile de votare sunt deschise în intervalul de timp 07.00-21.00, dar diferența o face fusul orar.

În totală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional sunt deschise 2 221 de secții de votare, dintre care 234 – peste hotare, în 37 de țări. În Japonia este deschisă o singură secție – la sediul Ambasadei din Tokio.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.