Prețul la motorină a depășit 22 de lei

Prețul pentru un litru de motorină depășește 22 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat pentru vineri o scumpire de 18 bani, transmite IPN.

Motorina se va vinde vineri la pompă cu cel mult 22,08 lei pentru un litru. Pentru benzina cu cifra octanică 95 a fost stabilit prețul maxim de 25,74 lei pentru un litru.

ANRE explică scumpirile din ultima perioadă prin majorarea tot mai pronunțată a valorii cotațiilor Platts, tendință susținută de nivelul ridicat al cererii la produse petroliere la nivel global.

Cotația Platts la motorină a crescut în ultimele zile cu peste 50 $/tona, ceea ce reprezintă o majorare de circa 6% în raport cu valoarea acesteia de la sfârșitul săptămânii trecute. În termeni de referință mai largi, de la începutul lunii iulie, prețul motorinei la bursele internaționale s-a majorat cu circa 28%, iar cel al benzinei cu circa 19%. Totodată, și cotația țițeiului Brent a ajuns în ultimele zile la peste 85$/baril sau cu peste 15% mai mult decât nivelul de acum o lună.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.