Președintele partidului PONA a prezentat viziunile formațiunii pentru dezvoltarea Chișinăului

Partidul politic „Pentru Oameni, Natură și Animale” (PONA) își propune ca întreprinderile Apă-Canal Chișinău și rețele de apeducte să nu fie privatizate așa cum au fost privatizate rețele de furnizare a gazului natural, acestea fiind „active strategice pentru un statˮ. Iar privatizarea întreprinderii Apă-Canal Chișinău este o chestiune te timp, lucru care se va întâmpla dacă nu vor fi luate măsuri, spune Ion Dron, președintele partidului. Potrivit acestia, dacă nu reușim să menținem resursele de apă sub controlul statului, vom plăti pentru utilități străinilor, nu în bugetul public. Viziunile de dezvoltare a municipiului Chișinău au fost prezentate de către președintele partidului în cadrul unei conferințe de presă la IPN ca urmare a înscrierii formațiunii în cursa electorală pentru alegerile în Consiliul municipal Chișinău.

Ion Dron a spus că la Chișinău poluarea aerului este mult peste normă. Partidul are intenția de a  angaja specialiști din afară pentru a evalua întreg sistemul de transport din Chișinău în așa fel încât să fie evitate ambuteiajele și  emiterea necontrolată a gazelor de eșapament. „Pentru a evita ambuteiajele, iar ambuteiaje înseamnă gaze de eșapament, avem viziunea de a construi o estacadă care printr-un coridor ar uni sectorul Ciocana, de la strada Vadul-lui-Vodă, cu sectorul Centru, până la strada Ismail și altfel am rezolva tot ce înseamnă ambuteiaje și gaze de eșapament și poluare a aerului acolo, în zona aceea, a fabricii de tutun, Calea Basarabiei, Gării de Nordˮ, a spus Ion Dron.

O altă prioritate trasată de partid este rezolvarea problemei animalelor fără stăpân. Potrivit lui Ion Dron, din cauza faptului că nu este sancționat abandonul, astăzi animale sunt pe stradă și prezintă pericol pentru oameni. Președintele partidului a precizat că problema animalelor, a celor fără stăpân în special, nu este o bătaie de cap, ci este o problemă socială. Sterilizarea este o cale care poate duce la rezolvarea acestei probleme. În Occident au fost efectuate suficiente studii care au demonstrat raportul de cauzalitate între violența în familie și cruzimea omului față de animale. Partidul va pleda ca să fie înființat un registru pentru animalele care se află în casele locuitorilor capitalei și un registru al animalelor abandonate, a spus Ion Dron.

De asemenea, partidul își propune să construiască o centură verde în jurul orașului Chișinău. În acest sens formațiunea va pleda ca acea gunoiște care se planifică să fie construită la Stăuceni să fie transferată în zonele cât mai îndepărtate de localitățile populate de oameni. PONA va pleda ca în Primăria muncipiului Chișinău să fie reînființată Direcția mediu. Crearea unui ghișeu la Primărie, avocat al persoanelor cu dizabilități, care va apăra interesele locuitorilor în relațiile cu administrația publică locală, este o altă prioritate trasată de Ion Dron.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.