Preşedintele Nicolae Timofti s-a văzut activ pe final de mandat, opinii

Preşedintele Nicolae Timofti s-a făcut remarcat doar pe final de mandat. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Analistul politic Corneliu Ciurea crede că cel mai mare merit al lui Nicolae Timofti a fost evitarea unor confruntări atunci când a fost desemnat Guvernul Filip. „Pentru majoritatea a constat foarte mult faptul cum şeful statului s-a comportat spre finele mandatului. El a reuşit să evite desemnarea unui candidat riscant la funcţia de premier. Este vorba de candidatura lui Vladimir Plahotniuc. Exista pe atunci o spaimă, în special printre analişti, că se vor amplifica confruntările dintre două tabere. Nicolae Timofti a reuşit să pună capăt acestor confruntări, s-a descurcat foarte bine”, a declarat Ciurea.

Analistul media, Cristian Tabără, la fel consideră că Nicolae Timofti s-a făcut remarcat abia spre sfârşit de mandat. „Mandatul lui Timofti a fost marcat de aşa zisa muţenie a preşedintelui. El s-a arătat util pe ultima sută de metri de mandat. Acum că Nicolae Timofti va asigura interimatul până la alegerea noului preşedinte, ar trebui să se remarce prin oferirea unor consultaţii privind atribuţiile şefului statului”, a adăugat Tabără.

Mandatul preşedintelui Nicolae Timofti a expirat la 23 martie. Timofti va asigura interimatul funcţiei până va fi ales un nou preşedinte. Mai multe voci din Parlament au declarat că cel mai probabil alegerile prezidenţiale vor avea loc toamna viitoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.