Președintele CSJ, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită

Consiliul Suprem al Magistraturii a admis marți, 24 septembrie, ridicarea imunității de judecător președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, la solicitarea procurorului general interimar. Aceasta după ce, acum o zi, Dumitru Robu a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite de către judecător, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție se menționează că temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat proprietățile dobândite de membrii familiei Druță în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile declarate.

Perchezițiile în birou de serviciu al judecătorului au fost efectuate în lipsa acestuia, pe motiv că este plecat peste hotarele Republicii Moldova. Procurorii au ridicat mijloace bănești provenite din surse necunoscute, un calculator de birou pentru verificarea informației relevante, precum și acte necesare investigației.

Potrivit legii, dacă instanța îl va găsi vinovat de fapta incriminată, judecătorul CSJ riscă o amendă în mărime de până la 500 de mii de lei sau închisoare până la 15 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.