Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică 2016 a fost oferit portalului Anticorupţie.md



Comunicat de presă
 

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică 2016 a fost oferit portalului Anticorupţie.md
 

Consiliul de Presă din Republica Moldova a desemnat portalul Anticorupţie.md câştigător al concursului pentru Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică 2016.

La concurs au participat nouă instituţii mass-media1, nominalizate de consumatorii de produse media şi de un grup de experţi constituit de Consiliul de Presă. Câştigătorul concursului a fost ales după o procedură de vot din mai multe etape, în cadrul cărora au votat publicul, experţii şi membrii Consiliului de Presă. Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaţilor de către public, pe de o parte, şi de către experţi şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabilite trei instituţii mass-media cel mai bine apreciate în ambele topuri: portalul Anticorupţie.md, portalul Newsmaker.md şi săptămânalul “Ziarul de Gardă”. În cadrul unei şedinţe speciale, Consiliul de Presă a validat rezultatele concursului şi a decis să ofere Premiul naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică 2016 portalului Anticorupţie.md. Premiul a fost înmânat la Gala „Jurnaliştii anului 2016” (ediţia a 22-a), organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, care a avut loc vineri, 16 decembrie 2016. „Alegerea a fost dificilă, deoarece au existat anumite nuanţe care au trebuit luate în calcul la evaluarea fiecărui finalist al concursurului. În final, membrii Consiliului de Presă au decis că, oricărei instituţii media va fi acordat, premiul din acest an va fi cu un mic bonus pentru încurajare”, a declarat Viorica Zaharia, preşedinta Consiliului de Presă din R. Moldova. „Este o onoare pentru noi să primim acest premiu care ne obligă să fim în continuare şi mai buni decât am fost până acum”, a spus Natalia Porubin, coordonatoare de proiecte la Centrul de Investigaţii Jurnalistice, organizaţie care administrează portalul Anticorupţie.md.

Premiul naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 şi este acordat anual în scopul promovării principiilor etice şi deontologice profesionale şi în semn de recunoaştere a meritelor instituţiilor mass-media în acest domeniu. Premiul este oferit în cadrul unui proiect finanţat de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova.


 Foto: Constantin Grigoriţă


Secretariatul Consiliului de Presă
022-220996
www.mediaforum.md
secretariat@consiliuldepresa.md
 

1 Portalurile: Agora.md, Anticoruptie.md, Newsmaker.md, Rise.md, ziarele: Cuvântul (Rezina), Observatorul de Nord (Soroca), Ziarul de Gardă, agenţia de presă IPN, postul de radio Radio Chişinău



DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire.
 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.