Premierul se pronunţă pentru un dialog permanent şi constructiv cu autorităţile locale

Premierul Pavel Filip susţine că îşi propune să stabilească un dialog constant şi o colaborare strânsă cu autorităţile publice locale. În cadrul unei întrevederi cu preşedinţii de raioane, şeful cabinetului de miniştri a declarat că şedinţele cu  autorităţile publice locale urmează să devină periodice, astfel încât să fie abordate toate problemele existente, iar deciziile executivului să fie comunicate din prima sursă, transmite IPN.

„Noul Guvern este hotărât să ajute comunităţile locale. Vom solicita de la preşedinţii de raioane o listă de priorităţi în raioane, ca să ştim urgenţele şi să vedem cum şi în cât timp vă putem ajuta”, a spus prim-ministrul.

În opinia sa, doar într-o atmosferă de stabilitate vor putea fi realizate proiecte importante de dezvoltare, fie acestea de importanţă republicană sau locală. „Nimic nu se poate construi în condiţii de haos. Nici la centru, nici în raioane. Haosul afectează economia, afectează administraţia, afectează cetăţenii. Guvernul nu va putea să ajute raioanele aşa cum ar dori dacă în ţară nu există stabilitate”, a spus Pavel Filip.

Premierul a mai spus că cei ce şi-au asumat actul guvernării  sunt conştienţi de dificultăţile, care se confruntă Republica Moldova şi de responsabilitatea, care le revine. „Guvernul învestit recent se spune că este guvernul ultimei şanse a clasei politice, adică a acelei majorităţi care a fost constituită în Parlament. Pe deputaţii care au format-o i-a unit ideea de a nu admite alegeri anticipate, ceea ce ar însemna aprofundarea crizei economice, financiare, sociale”, a precizat premierul.

Preşedintele raionului Anenii Noi Alexandru Barbăroşie a apreciat ideea acestei întâlniri. Potrivit lui, asemenea întâlniri ar trebui desfăşurate cel puţin o dată în trimestru. Totodată. acesta a semnalat că în raion nu au ajuns banii pentru plata salariilor pedagogilor, iar unele instituţii sociale ar putea fi deconectate de energia electrică pentru neachitarea facturilor. Situaţii similare au fost semnalate şi de alţi preşedinţi de raioane.

În contextul acestora semnale prim-ministru a menţionat că astăzi a trimis o scrisoare către FMI cu invitaţia de a sosi la Chişinău cât mai curând posibil, ceea ce va permite deblocarea finanţării externe a Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.