Premierul Recean avertizează asupra manipulărilor în ziua votului: Nu cădeți în capcana bandiților!

Dorin Recean dă asigurări că, în calitatea sa de prim-ministru, garantează că instituțiile statului își vor face datoria și vor proteja votul liber al cetățenilor, precum și procesele democratice. Totuși, potrivit lui, de cetățeni depinde stoparea atacului asupra democrației. Într-o adresare publică, șeful executivului a declarat că o grupare criminală plănuiește să sune sute de mii de oameni în ziua votului pentru a-i speria, minți sau promite mită electorală. „Nu cădeți în capcana unor ilegalități banditești”, a îndemnat premierul, citat de IPN.

„Pe 20 octombrie vor avea loc alegerile pentru președintele Republicii Moldova și referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană. Vă atrag atenția că o grupare de hoți încearcă să amăgească oamenii, să le promită bani, să le transmită informații false, să-i sune și să-i mintă. Rog toți cetățenii să fie vigilenți. Această grupare spune minciuni și îi cheamă pe oameni să facă lucruri ilegale. Vă rog să nu-i credeți”, a spus șeful cabinetului de miniștri.

Potrivit lui, țara se află într-un moment de răscruce și doar cetățenii Republicii Moldova trebuie să decidă încotro va merge Moldova. „Din păcate, sunt unii în țară și în afara țării care nu își doresc o Moldovă puternică, independentă, unde poporul își decide soarta. Ei își doresc o Moldovă pe care să o poată fura și controla în interesul lor de grup. În ultima perioadă, tentativele de destabilizare din partea grupărilor criminale controlate din exterior s-au intensificat. Doar într-o lună, instituțiile statului au documentat 15 milioane de euro, 130 de mii de oameni plătiți pentru a-și vinde votul, pentru a crea haos și pentru a împiedica intrarea țării noastre în lumea civilizată, acolo unde este pace și oamenii trăiesc în bună înțelegere și bunăstare”, a mai spus Dorin Recean.

El a subliniat că duminică cetățenii vor face o alegere – ne întoarcem în trecut, singuri, fără resurse pentru dezvoltare, vulnerabili în fața provocărilor sau mergem în viitor, în familia țărilor civilizate care ajută la modernizarea țării. „Am încredere că moldovenii nu vor permite vreodată să fie amăgiți și că soarta lor să fie dictată de bani murdari și voturi cumpărate. Ei vor să ne vândă viitorul. Noi, vot cu vot, de la Ocnița la Cahul, de la Ungheni la Ștefan Vodă, vom apăra prin vot viitorul copiilor noștri, pentru că alegem să trăim în libertate și pace. Duminică, puterea este la fiecare cetățean al țării noastre. Puterea este la voi, mergeți la vot”, a mai spus Dorin Recean.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE