Premierul la Davos: Moldova este interesată de intensificarea colaborării bilaterale

Consolidarea relațiilor comercial-economice ale Republicii Moldova cu țările membre ale Uniunii Europene, precum și parcursul european al țării au fost subiectele abordate în cadrul unei serii de întrevederi ale prim-ministrului Dorin Recean cu omologii săi europeni, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, transmite IPN.

În cadrul discuțiilor cu prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, șeful executivului a menționat că autoritățile continuă reformele inițiate în domeniul justiției și dezvoltării economice a Republicii Moldova.  „Regatul Țărilor de Jos a fost de-a lungul anilor un partener important al Republicii Moldova în parcursul nostru european. Mizăm în continuare pe suportul autorităților olandeze și suntem deschiși să intensificăm cooperarea bilaterală în domeniul comercial-economic dintre statele noastre”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

La întrevederea cu prim-ministrul croat, Andrej Plenković, au fost discutate posibilitățile de  preluare a experienței Croației în procesul de aderare la Uniunea Europeană, fiind apreciată dinamizarea dialogului politic dintre țări.

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere și cu omologul său din Liechtenstein, Daniel Risch. Oficialii au apreciat dinamizarea dialogului dintre cele două țări, în special după semnarea în anul trecut a Acordului de Liber Schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb EFTA.

În discuția cu președinta Consiliului de miniștri din Bosnia și Herțegovina, Borjana Krišto, oficialii s-au referit la posibilitățile de consolidare a dialogului politic bilateral pentru a explora interese comune, în principal în ceea ce privește perspectiva europeană. De asemenea, a fost agreată agenda comună pentru accelerarea procesului de negociere a Acordurilor în domeniul social, vamal și al transporturilor, în contextul celor 30 de ani de relații diplomatice.

Acțiunile Guvernului în ceea ce privește parcursul european, creșterea comerțului bilateral și consolidarea colaborării în domeniul combaterii corupției au fost printre subiectele discutate de către Dorin Recean cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, și cu Alteța Sa Prințul Albert II al Monaco.

Lucrările Forumului Economic Mondial de la Davos se desfășoară în perioada 15-19 ianuarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.