Premierul Iurie Leancă s-a întâlnit cu diaspora la Paris

Premierul Iurie Leancă şi membrii delegaţiei guvernamentale, aflaţi într-o vizită oficială la Paris, s-au întâlnit ieri seara, 16 iunie, cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti. Aceştia au vorbit despre relaţiile moldo-franceze, dar şi despre situaţia din ţară, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, majoritatea întrebărilor s-au referit la paşii pe care îi va întreprinde Republica Moldova după semnarea Acordului de Asociere şi felul în care vor fi susţinuţi întreprinzătorii şi fermierii pentru ca aceştia să se poată bucura de posibilităţile oferite de aderarea la Zona de Liber Schimb.

Reprezentanţii diasporei au mai pus în discuţie aspecte legate de protecţia socială, atragerea investiţiilor franceze, dar şi de modul în care moldovenii stabiliţi în afară ar putea să susţină transformările la nivelul instituţiilor statului şi din economie.

În Franţa sunt peste 40 de mii de cetăţeni moldoveni. O parte dintre cetăţenii aflaţi legal în Franţa sunt studenţi şi persoane înalt calificate angajate în câmpul muncii.

În Franţa activează 19 asociaţii ale comunităţii de moldoveni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.