Premierul în SUA: UE rămâne singura noastră opțiune

„Uniunea Europeană rămâne singura opțiune și singurul plan al Republicii Moldova”, susține premierul Pavel Filip, care întreprinde o vizită de lucru la New York, SUA, unde participă la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Prim-ministrul a avut o discuție cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de extindere și vecinătate, transmite IPN.

„Nu e ușor, avem urcușuri și coborâșuri, dar relația noastră cu UE este una de durată, una la care nu renunțăm. Locul nostru este în Europa”, menționează Pavel Filip într-o postare pe Facebook.

De asemenea, premierul a purtat discuții și cu președintele României. „M-am bucurat să-l revăd la New York pe Klaus Iohannis, președintele României și un bun prieten al Republicii Moldova. Țările noastre au același drum, cel european, și contăm în continuare pe sprijinul Bucureștiului pentru parcursul nostru european, mai ales în perspectiva preluării de către România a președinției Uniunii Europene”, menționează Pavel Filip.

În marja celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Pavel Filip a avut întrevederi și cu președintele Republicii Cipru, Nikos Anastasiades, în cadrul căreia părțile au examinat posibilitățile de valorificare a potențialului de cooperare economică și de atragere a investițiilor cipriote în economia Republicii Moldova. Părțile au convenit asupra intensificării colaborării în domenii precum migrația forței de muncă, securitatea socială, justiția, educația și sănătatea.

Prim-ministrul Pavel Filip a purtat discuții și cu premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze. Cei doi oficiali au discutat despre relațiile bilaterale excelente și dialogul politic în ascensiune. După vizita oficială din anul trecut a premierului Pavel Filip la Tbilisi, premierul Mamuka Bakhtadze vine, în octombrie 2018, în vizită la Chișinău, cu ocazia participării la reuniunea șefilor de guverne GUAM.

O altă întrevedere, Pavel Filip a avut-o cu directorul general al Organizației pentru Alimentație şi Agricultură a Națiunilor Unite, José Graziano. În cadrul discuțiilor s-a menționat că FAO va susține în continuare Republica Moldova în modernizarea sectorului agricol și în dezvoltarea unei agriculturi durabile și competitive.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.