Premierul i-a îndemnat pe membrii Guvernului să se ţină departe de campania electorală

Premierul Pavel Filip i-a îndemnat pe membrii Guvernului să se ţină departe de campania electorală. Apelul a fost făcut în deschiderea şedinţei de miercuri a executivului, transmite IPN.

„Se afirmă că vor fi falsificate datele din Registrul Populaţiei. În calitate de fost ministru al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, vă asigur că acest registru este unul modern. Existenţa acestui serviciu automatizat informaţional a fost unul din argumentele care au permis ca Moldovei să-i fie acordat regimul de circulaţie liberă în ţările UE. Practic datele din Registru nu pot fi manipulate în niciun fel”, a specificat premierul.

În acest context, el i-a cerut actualului ministru al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Vasile Botnari, să facă o prezentare a Registrului pentru ziarişti, observatori şi candidaţi la alegeri, ca să cunoască cum stau lucrurile.

Pavel Filip a spus că Guvernul pledează pentru alegeri corecte ţi transparente. Premierul a recomandat membrilor Cabinetului de miniştri să se ţină foarte departe de campania electorală să se concentreze pe îndeplinirea funcţiilor de serviciu. Cu atât mai mult, că în lunile de până la alegeri Guvernul are mult de lucru, în special trebuie să se concentreze pe acele reforme care sunt preconizate în Memorandumul cu FMII, care urmează să fie aprobat în luna octombrie de consiliul directorilor FMI.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.