Premierul a solicitat verificarea liniile telefonice ale instituţiilor publice

Premierul Pavel Filip a solicitat conducătorilor ministerelor şi altor autorităţi publice să verifice funcţionalitatea liniilor telefonice de acces a cetăţenilor, inclusiv a liniilor telefonice anticorupţie, transmite IPN.

La şedinţa cabinetului de miniştri, premierul a declarat că mulţi cetăţeni se plâng că aceste numere de telefon nu funcţionează şi că nu cunosc unde se pot adresa pentru a face o sesizare. Pavel Filip a propus ca aceste numere de telefon să fie publicate repetat, indicând orele când pot fi accesate de publicul larg.

În altă ordine de idei, prim-ministrul a solicitat, de asemenea, conducătorilor ministerelor şi altor autorităţi să  mediteze  profund asupra impactului proiectelor de legi şi decizii pe care le promovează. În acest con text el s-a referit la decizia privind indexarea de la 1 aprilie a pensiilor şi alocaţiilor sociale de stat cu 10,1%.

„Este foarte bine că de indexare au beneficiat peste 680 de mii de persoane. Dar există un grup nu prea mare de pensionari, a căror pensii pensie după indexare a devenit puţin mai mare decât 1500 de lei, cât constituie minimul de existenţă. Acest grup nu va mai primi suportul financiar acordat de stat. Am propus ca să aprobăm în şedinţa de astăzi a guvernului un proiect prin care această problemă va fi soluţionată, ei beneficiind de suport financiar din partea statului. Dar lucrul acesta trebuia de prevăzut”, a mai adăugat premierul.

Totodată, premierul s-a referit şi la investigaţia jurnalistică publicată recent în care se afirma că medicamente comercializate pe piaţa Moldovei sunt mai scumpe cu mult decât în Ucraina. Chiar cele produse în ţara respectivă, prin diverse scheme ajung în Moldova la un preţ mult mai mare. Pavel Filip i-a solicitat vicepremierului Gheorghe Brega, dar şi altor responsabili de la instituţiile vizate să verifice riguros situaţia expusă în investigaţie şi să vină cu propuneri concrete.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.