Pregătirea fondului locativ pentru sezonul de încălzire, pe ultima sută de metri

Lucrările de pregătire a fondului locativ municipal pentru sezonul de încălzire 2023-2024 sunt pe ultima sută de metri. Au fost efectuate lucrări de profilaxie a sistemelor inginerești, de spălare hidropneumatică, controlul hidraulic și analiza chimică, transmite IPN.

„Ca în fiecare an, întreprinderile municipale din subordinea Direcției generale locativ-comunală și amenajare fac lucrări de pregătire a fondului locativ pentru sezonul rece”, a declarat la ședința operativă de la Primăria capitalei, șeful DGLCA, Ion Burdiumov.

Până la data de 25 august, lucrările de profilaxie a sistemelor inginerești au fost efectuate în proporție de 96,8%. Mai exact, din 1 487 de blocuri locative, lucrări au fost desfășurate în 1459 de blocuri. În ceea ce ține de spălarea hidropneumatică, au fost desfășurate lucrări în proporție de 86,7%, controlul hidraulic – 87,66% și analiza chimică – 81%.

Ion Burdiumov a menționat că și în anul 2023, Primăria Chișinău a continuat programul de reparație a fondului locativ. S-a intervenit în 32 de blocuri locative cu lucrări de reparație capitală a rețelelor inginerești. În 27 de blocuri au fost reparate capital acoperișurile, iar în 28 de blocuri au fost înlocuite geamurile din scară.

„De asemenea, Primăria, prin intermediul DGLCA, a procurat și repartizat circa 20 de mii de metri pătrați membrană bituminoasă. Ea a fost repartizată întreprinderilor municipale a fondului locativ și asociațiilor de locatari pentru a efectua lucrări de reparație curentă a acoperișurilor la blocurile unde au fost sesizări”, a mai spus șeful DGLCA.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.