Precizările MAEIE referitor la accidentul din Polonia soldat cu decesul a doi moldoveni

În accidentul din Polonia și-au pierdut viața doi cetățeni ai Republicii Moldova, iar alți doi cetățeni moldoveni sunt internați în spital pentru îngrijiri medicale. Precizările sunt făcute de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, care prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, a dispus în regim de urgență verificarea informației aferente accidentului, transmite IPN.

Accidentul soldat cu moartea a doi moldoveni s-a produs pe autostrada S8 în apropierea localității Żabikowo Rządowe în voievodatul Podlasia. „Potrivit autorităților poloneze, accidentul s-a produs în după amiaza zilei de ieri, când un camion a lovit un microbuz înmatriculat în Republica Moldova cu 6 persoane la bord, 5 cetățeni moldoveni și un cetățean ucrainean. În urma impactului, două persoane, cetățeni moldoveni, au murit pe loc, alte 2 persoane, cetățeni moldoveni sunt internați în spital pentru îngrijiri medicale, iar un cetățean moldovean nu a avut de suferit fiind externat la această oră din spital”, se menționează într-un comunicat de presă al MAEIE.

Ambasada Republicii Moldova la Varșovia este în contact cu autoritățile locale pentru oferirea asistenței consulare de specialitate.

Presa poloneză scrie că microbuzul, în care se aflau moldovenii, era parcat cu luminile de avarie conectate. Autovehiculul a fost lovit de un camion. În urma impactului, două persoane au decedat, iar altele patru au fost rănite. Toate persoane se aflau în microbuz.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.