Precizări privind bazele de date ale Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră

Serviciul Vamal informează că materialele apărute recent în spațiul public provin în urma unui incident izolat, încă din luna mai, când o parte din fișierele din baza de date au fost compromise. Instituția dă asigurări că acel incident a fost unul izolat și că nu afectează activitatea curentă a instituției, transmite IPN.

Precizările vin în contextul în care un blogger a scris azi dimineață că „baza de date a Poliției de Frontieră este de vânzare pe internet”, iar apoi a scris că „baza de date a Serviciului Vamal a fost spartă”.

„La acel moment, incidentul a fost gestionat imediat ce a fost depistat, iar Serviciul Vamal a luat măsuri rapide pentru a redresa situația și a întări securitatea sistemului informatic. În prezent, toate vulnerabilitățile identificate au fost remediate, iar sistemul funcționează în condiții de protecție sporită, nefiind expus riscului de compromitere”, a declarat șeful Serviciului Vamal, Alexandru Iacub.

Și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a venit cu un comentariu. Într-un comunicat de presă, instituția preciza că toate sistemele sale informatice funcționează la parametri optimi, iar bazele de date nu au suferit breșe de securitate sau scurgeri de informații. Datele apărute în spațiul public nu au nicio legătură cu IGPF. „În urma unei analize amănunțite, s-a constatat că nu există nicio compromitere a sistemului nostru informatic. Toate bazele de date și informațiile sensibile gestionate de Poliția de Frontieră sunt în deplină siguranță. Orice afirmație privind scurgeri de date din cadrul IGPF este nefondată”, se mai spune în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.