Posturi de radio și TV au fost sancționate de CCA

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat concepțiile generale ale serviciilor de programe a 32 de posturi de radio și 36 de posturi de televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova, în contextul modificărilor la Codul Audiovizualului care au intrat în vigoare luni, 12 februarie.

În aceeași ședință, Consiliul a sancționat, cu câte cinci mii de lei, două posturi de radio și nouă posturi de televiziune care nu au prezentat până la data solicitată, 9 februarie, concepțiile pe care urma să le aprobe CCA, transmite IPN.

Printre radiodifuzorii sancționați sunt: TV – Găgăuzia, Moldova 2, RTR Moldova și Ren Moldova. Cu sancțiuni de cinci mii de lei s-au ales și șapte distribuitori de servicii.

20 de posturi de radio și 15 posturi de televiziune vor prezenta suplimentar, până la 15 februarie 2018, concepțiile generale ale serviciilor de programe.

Potrivit modificărilor operate la Codul Audiovizualului, radiodifuzorii și distribuitorii de servicii media aflați sub jurisdicția Republicii Moldova vor asigura protecția consumatorului de informație de eventualele tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior prin neadmiterea spre transmisie a programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care nu sunt produse în statele membre ale UE, SUA, Canada și statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.