Polonia va sprijini aspirațiile Moldovei pe calea europeană, oficial polonez

Republica Polonia a sprijinit și va sprijini aspirațiile Republici Moldova pe calea sa europeană. Schimbările, inclusiv reforme în acest sens se văd deja, lucru extrem de apreciat. Declarația a fost făcută de președintele Senatului Republicii Polone, Stanisław Karczewski, în cadrul unui briefing de presă. Oficialul mai spune că Polonia este gata să împartă din experiența și cunoștințele sale în materie de integrare europeană, așa ca Moldova să ajungă cu brio la destinație, transmite IPN.

Stanisław Karczewski, care se va afla timp de trei zile în Republica Moldova, spune că vizita sa este extrem de importantă pentru construcția unor relații și mai bune dintre cele două țări. În cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului, Andrian Candru, oficialul polonez spune că au fost abordate subiecte ce țin de istoria statelor, relațiile existente, dar și despre prietenie. Totuși, chiar dacă între cele două state există colaborare economică, schimb științific, cultural sau turistic, mai există potențial de valorificat.

Oficialul și-a exprimat recunoștința pentru grija Moldovei față de diaspora poloneză din țară, care constituie circa 20 mii de persoane și l-a invitat pe Andrian Candu într-o vizită oficială în Polonia.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că între Parlamentul moldovenesc și cel polonez, dar și între cele două state, există o colaborare deosebită. „De fapt, Polonia este una dintre țările care a venit cu propunerea de a lansa Parteneriatul Estic de bună cooperare cu UE și statutul de stat asociat al Moldovei se datorează în mare parte suportului venit din partea Poloniei. Polonia este un partener economic care ajută în promovarea produselor, dar și în promovarea investițiilor, cele două state fiind strâns legate și din punct de vedere cultural și istoric”, a remarcat Andrian Candu.

Mareșalul Senatului Poloniei, Stanislaw Karczewski, se află în Republica Moldova, la invitația președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în perioada 4-6 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.