Polittehnologii ruși care au consultat Partidul Șor în Găgăuzia au folosit pașapoarte ucrainene, Deschide.md

În primul tur al alegerilor bașcanului autonomiei găgăuze, care a avut loc duminica trecută, Partidul Șor a fost asistat de către trei polittehnologi ruși care nu au putut fi identificați și opriți la frontiera Republicii Moldova pentru că au folosit pașapoarte ucrainene, transmite portalul Deschide.MD, citat de IPN.

„Reporterii Deschide.MD au obținut informații precum că în spatele operațiunii din Găgăuzia se află o echipă de polittehnologi trimiși de Kremlin. Conform datelor existente, aceleași persoane au mai stat și la baza scenariului de destabilizare a Republicii Moldova despre care președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a avertizat-o pe Maia Sandu”, afirmă sursa citată.

Potrivit Deschide.MD, echipa de polittehnologi trimisă de Kremlin este compusă din trei cetățeni de origine ucraineană care, pe parcursul ultimelor luni, au acordat suport și consultanță Partidului Șor: „Cei trei sunt Boris Treigerman, Bohdan Kalynych şi Nadin Vadym. Spre deosebire de alți agenți de influență trimiși de Kremlin în Republica Moldova, aceștia nu au putut fi identificați și opriți la frontieră întrucât au folosit pașapoartele ucrainene, fapt ce demonstrează că serviciile rusești își modifică tacticile pentru a zădărnici măsurile luate de autoritățile de la Chișinău. Interesant este faptul că cei trei postează pe Facebook mesaje anti-ruse și de susținere față de Ucraina”.

Duminica trecută, în UTA Găgăuzia a avut loc primul tur al alegerilor pentru funcția de bașkan-guvernator al regiunii, în urma căruia candidatul sprijinit de PSRM, Grigori Uzun, și candidatul Partidului Șor, Evghenia Guțul, au trecut în turul doi. Turul II al alegerilor urmează să fie organizat în două săptămâni după primul tur.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.