Polițistul implicat în accidentul de lângă Aeroport, soldat cu doi morți, trimis pe banca acuzaților

Polițistul implicat în accidentul din octombrie 2023 de lângă aeroport, soldat cu moartea a două persoane care se deplasau cu o motocicletă, a fost trimis pe banca acuzaților. Potrivit procurorilor, atunci când a ieșit de pe drum secundar, ofițerul Inspectoratului Național de Securitate Publică a conectat fără temei legal semnalul luminos, nu și semnalul sonor al automobilului. Ulterior, acesta și-a continuat deplasarea cu mașina Poliției fără a opri la indicatorul cu prioritate „STOP” – oprire obligatorie și s-a ciocnit cu motocicleta care se deplasa spre orașul Sângera, transmite IPN.

Accidentul s-a produs pe 21 octombrie 2023, la miezul zilei, ofițerul INSP aflându-se la serviciu pentru a asigura ordinea publică în regiunea Aeroportului Internațional Chișinău. deplasându-se cu automobilul de model „Toyota Land Cruiser”, acesta a pornit dinspre aeroport și urma să intersecteze bulevardul Dacia.

Fiind pe drum fără prioritate, acesta a conectat fără temei legal semnalul luminos, nu și semnalul sonor al automobilului și nici nu a oprit la indicatorul cu prioritate „STOP”. În momentul intersectării benzii, a accidentat motocicleta de model „BMW” care se deplasa în direcția orașului Sângera. În urma impactului, motocicleta a luat foc, iar șoferul și pasagera sa au murit pe loc.

Potrivit Procuraturii Generale, învinuitul pledează nevinovat. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.