Polițiști sancționați după omorul de la Străşeni

Inspectoratul General al Poliției anunță că ofițerul de sector din cadrul Inspectoratului de Politie Strășeni a fost concediat, iar șeful de sector și șeful Secției ordine publică au fost sancționați disciplinar cu mustrare. Totodată. Șeful IP Strășeni a fost sancționat disciplinar cu retrogradare cu un grad special, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției (IGP), sancțiunile vin ca rezultat al finalizării anchetei de serviciu cu privire la acțiunile întreprinse de polițiștii Inspectoratului de Poliție Strășeni, în cazul omorului fetei de 14 ani, găsite moartă la sfârșitul lunii noiembrie 2016,

La începutul lunii decembrie, conducerea IGP a inițiat o anchetă de serviciu internă pentru a stabili dacă polițiștii Inspectoratului de Poliție Strășeni și-au îndeplinit obligațiunile de serviciu prompt și imediat. În acest context, se precizează că indiferent de grad, statut sau funcția deținută, toți angajații Poliției, în cazul în care, nu-și vor îndeplini atribuțiile de serviciu și nu vor da dovadă de responsabilitate și integritate, vor fi sancționați, inclusiv până la concediere.

O adolescentă de 14 ani a fost găsită fără suflare pe 30 noiembrie, într-o construcţie nefinisată din oraşul Straşeni. Poliţia a identificat patru suspecţi, toţi minori. Doi dintre aceștia au fost reținuți la scurt timp și se află în arest preventiv până în prezent. Alt suspect nu poate fi cercetat penal pe motiv că are doar 13 ani. Încă unul, care a reușit să părăsească Republica Moldova, a fost reținut în Ungaria și extrădat Moldovei pe 11 ianuarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.