Poliţist condamnat şi dat în urmărire pentru corupere pasivă

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Briceni a fost condamnat pentru corupere pasivă la 5 ani de închisoare, cu executare, şi amendă în mărime de 30 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a deţine funcţii publice timp de 3 ani. Sentinţa a fost pronunţată în lipsa condamnatului, care este dat în urmărire pentru a fi reţinut şi supus pedepsei penale, transmite IPN.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, în decembrie 2013, poliţistul a estorcat şi a primit 2500 de euro de la un participant al unei cauze penale pentru a nu-i ridica autoturismul în calitate de corp delict.

Pe perioada anchetei poliţistul nu a fost suspendat din funcţie. Procurorii spun că astfel de cazuri sunt frecvente. Inspectoratul General al Poliţiei invocă prezumţia nevinovăţiei şi vrea să evite astfel acţionarea ulterioară  în judecată de către poliţistul suspendat în cazul în care acesta este găsit nevinovat. Procurorul afirmă însă că o astfel de politică pune poliţistul inculpat în avantaj faţă de victimă în timpul urmării penale.

Sentinţa de condamnare a poliţistului de la Briceni, care între timp şi-a dat demisia, este cu drept de atac.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.