Andrei Năstase și Andrei Nastas candidează în circumscripția nr. 33

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care candidează din partea blocului ACUM, în circumscripția uninominală nr. 33 Chișinău, ar putea avea în calitate de contracandidat o persoană cu nume aproape identic – Andrei Nastas, care candidează independent. Reprezentanții ACUM susțin că este încă o dovadă a intențiilor de manipulare și încercare de a induce în eroare cetățenii, transmite IPN.

Andrei Năstase a depus cererea de solicitare a listelor de subscripție pe 28 decembrie, iar Andrei Nastas – pe 31 decembrie.

Întrebată de jurnaliști cum apreciază această situație și dacă nu induce în eroare alegătorii, președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a declarat că legea supremă a țării prevede două drepturi politice: de a alege și de a fi ales. Respectiv, orice persoană poate solicita înscrierea în cursa electorală. „Da, am văzut și noi că în una din circumscripțiile din municipiul Chișinău se regăsesc două persoane cu similitudine de nume și prenume”, a menționat Alina Russu.

Anterior, într-o conferință de presă, Andrei Năstase a declarat la acest subiect că este un păcat să-ți trădezi cetățenii cu atâta sfidare. Andrei Năstase s-a arătat totuși convine că „omenii știu să facă diferența între alb și negru, între grâu și neghină”. „Sincer, mă așteptam ca pe acea circumscripție să-mi fie aduși vreo 20 de mii de sirieni. Oamenii ne cunosc valorile, ne cunosc în față. Cunosc cine este doamna Sandu, cine sunt eu, care ne sunt valorile, care ne sunt opțiunile ”, a spus Andrei Năstase, menționând că are încredere în cetățeni.

Circumscripția uninominală nr. 33 cuprinde secțiile de votare cu numerele 279-284 din Băcioi; nr. 254-258 din Codru; nr. 262-268 din Durlești; nr. 269-273 din Sângera; nr. 304-307 din Trușeni. Numărul total de alegători în această circumscripție este de 60 335.

În circumscripția nr. 33 mai candidează: Constantin Țuțu de la Partidul Democrat, Vladimir Roșca de la Partidul Socialiștilor, Ion Duca de la Partidul Politic Partidul Nostru, Călin Vieru, candidat independent, Ion Bivol de la Partidul Politic Șor, Boris Volosatîi, candidat independent. Deocamdată a fost înregistrat doar Constantin Țuțu.

Pe 4 ianuarie expiră termenul de depunere a solicitărilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților în circumscripțiile uninominale. Candidații bărbați trebuie să adune între 500 și 1000 de semnături, iar femeile – între 250 și 500 de semnături.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.