PL își dorește o „Listă Națională a Unioniștilor” pentru alegerile din 24 februarie

Partidul Liberal a decis contactarea tuturor liderilor organizațiilor și mișcărilor care promovează Unirea în vederea alcătuirii unei Liste Naționale a Unioniștilor. Decizia a fost luată la biroul politic al PL, pe 26 decembrie. În următoarele zile va avea loc Consiliul Republican PL care va discuta decizia luată de birou. Despre acest lucru a anunțat Iurie Chirinciuc, membru PL, pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Biroul Politic s-a expus în favoarea consolidării electoratului unionist în jurul PL, „astfel încât partidul să fie reprezentat în viitorul parlament de către cei mai demni reprezentanți ai neamului”, menționează Iurie Chirinciuc.

Decizia PL vine în contextul negocierilor eșuate cu  Blocul electoral ACUM DA PAS. Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a acuzat blocul ACUM că a exclus Partidul Liberal din bloc înainte de a-l primi. Blocul fiind astfel „demascat prin încălcarea propriilor reguli, nerespectarea meritocrației, distrugerea unității opoziției si torpilarea eforturilor de debarcare a regimului Plahotniuc-Dodon”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.