„Președinte puternic – stat puternic”. Igor Dodon anunță crearea unei mișcări național-populare

O mișcare național-populară, numită „Președinte puternic – stat puternic”, reprezentată în fiecare raion și în fiecare localitate, urmează a fi creată în următoarele 30 de zile. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon la conferința de bilanț a activității sale de doi an în funcția de președinte. Șeful statului susține că Mișcarea este creată la inițiativa cetățenilor și are drept obiectiv neadmiterea blocajul instituției președinției pe viitor, transmite IPN.

„Acele câteva mii de persoane care mi-au scris, eu răspund la apelul dumneavoastră și vă propun să creați din jos în sus această mișcare națională pentru apărarea statalității, pentru apărarea principiilor noastre”, a declarat Igor Dodon.

Președintele spune că, deși a primit mii de mesaje de la cetățeni de chemare la protest împotriva partidului de guvernământ, a ales calea diplomatică, chiar și cu prețul suspendărilor, pe care le consideră total ilegale.

Șeful statului menționează că nu mai acceptă acele acțiuni întreprinse în ultimii doi ani de Parlament sau Guvern prin Curtea Constituțională, față de instituția prezidențială.

„Eu nu am vrut să scot lumea să facem revoluție, dar, dacă asta va continua după alegerile parlamentare, și acest lucru este posibil, creăm mișcarea națională și vom vedea ce vom face. Cetățenii așteaptă. Eu fac apel la ei și ei răspund la apelul meu. Noi altă soluție nu avem. Ce au fost în acești doi ani, blocaj în politica internă, acest lucru nu se mai admite”, a remarcat Igor Dodon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.