Evoluția procesului de reglementare transnistreană, discutată la Minsk

Premierul Pavel Filip a apreciat faptul că Germania a oferit sprijin politic de durată în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, în special pe parcursul președinției germane în OSCE, și pentru că a susținut Rezoluția privind retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul Adunării Generale ONU.

Evoluția procesului de reglementare transnistreană și situația curentă privind integrarea europeană a Republicii Moldova au fost discutate astăzi, 1 noiembrie, la Minsk, de către premierul Pavel Filip și Dirk Wiese, coordonatorul federal pentru relații cu Rusia, Asia Centrală și țările Parteneriatului Estic, transmite IPN.

Citat într-un comunicat de presă al Guvernului, Pavel Filip a menționat că parcursul european al Republicii Moldova rămâne o prioritate, iar Guvernul este ferm angajat în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Dirk Wiese a apreciat eforturile Republicii Moldova în acest sens și a reconfirmat susținerea Germaniei pentru realizarea agendei europene a Moldovei.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind cooperarea moldo-germană în domeniul securitizații și educației, pledând pentru menținerea în continuare a unui dialog deschis.

La invitația premierului Pavel Filip, Dirk Wiese urmează să viziteze Republica Moldova la începutul anului viitor.

Întâlnirea de la Minsk a avut loc în marja reuniunii Grupului de bază al Conferinței pe probleme de securitate de la Munchen.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE