Iurie Leancă: Palma dată de către PLDM și PL integrării europene va fi taxată de cetățeni

Vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, președinte al Partidului Popular European, susține că palma pe care PLDM și PL au dat-o joi, 18 octombrie, integrării europene va fi taxată dur de către cetățeni. Din cauza orgoliilor și frustrărilor unor lideri mici, a fost pierdută șansa de a asigura ireversibilitatea parcursului european al Republicii Moldova.

Un comunicat de presă al formațiunii, citat de IPN, menționează că deputații PL și PLDM, deși au venit cu multe „argumente” pentru a se scuza, au uitat că doar drumul european, care merită a fi consfințit în Constituție, poate să ducă Moldova spre realizarea acelor idealuri și valori „în care credem împreună”.

Liderul PPEM afirmă că partidul pe care îl conduce devine de astăzi mai angajat ca oricând să apere și să promoveze ideea integrării europene a Republicii Moldova. „Niciun socialist, comunist, liberal sau liberal-democrat nu mai trebuie să aibă șansa să se opună integrării europene”, a declarat Iurie Leancă.

Votul pentru inițiativa Partidului Democrat de introducere a vectorului european în Constituție a eșuat. PL, PLDM, PSRM și PCRM nu au susținut proiectul. Cu 54 de voturi „Pro”, inițiativa nu a fost promovată. Pentru promovare erau nevoie de 67 de voturi. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că PDM examinează posibilitatea organizării unui referendum pentru introducerea vectorului integrării europene în Constituția țării, în cazul eșuării votului în Parlament. Plebiscitul ar putea să aibă loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.