Poliția întocmește noi procese-verbale pentru corupere electorală. Cine cooperează cu ancheta scapă de amendă

Peste 340 de procese-verbale de constatare a coruperii electorale pasive au fost întocmite, vineri, ca urmare a circa 490 de cazuri raportate la poliție. Peste 260 de procese-verbale au fost transmise Centrului Național Anticorupție pentru examinare. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției, persoanele care cooperează cu ancheta și oferă informații vor fi scutite de plata amenzilor, conform legii, transmite IPN.

Într-un material video informativ, poliția menționează că, pentru a schimba cursul european al Republicii Moldova, organizația criminală Șor a pus la bătaie, în numai două luni, peste 39 de milioane de dolari. Aceștia sunt doar banii identificați de anchetatori pentru septembrie și octombrie, livrați prin rețeaua de transferuri bancare PSB Bank, o bancă rusească supusă sancțiunilor internaționale.

Schema infracțională dovedită până în prezent de autoritățile de aplicarea legii este formată din 130 de lideri teritoriali, răspândiți în toată țara, peste 1900 de persoane care răspund de secțiile de votare din Moldova, peste 50 de mii de activiști de racolare și peste 80 de mii de oameni simpli, păcăliți să primească între 800 și 1500 lei și să facă ce li se ordonă în procesul electoral, precizează IGP.

Oamenii legii încurajează cetățenii să fie vigilenți și să raporteze orice tentativă de corupție electorală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.