Poliția a dat startul operațiunii „Pietonii în siguranță”

Poliția a dat startul operațiunii „Pietonii în siguranță”, pentru a diminua numărul de accidente rutiere, în special cele cu implicarea copiilor. În perioada desfășurării operațiunii, pe teritoriul Republicii Moldova în jur de 500 de polițiști și carabinieri vor asigura securitatea circulației rutiere în apropierea liceelor, gimnaziilor și școlilor primare, transmite IPN.

La nivel național, polițiștii și carabinierii vor activa zilnic în apropierea a peste 660 de treceri pietonale, iar în capitală – lângă circa 100 de zebre.

Operațiunea „Pietonii în siguranță”se va desfășura în intervalul 07.30 – 08.30. Polițiștii și carabinierii vor monitoriza traficul rutier. Pietonii vor fi informați despre cum să traverseze corect și în siguranță strada.

Anul trecut s-au produs 868 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în care 88 persoane au decedat, iar 806 au fost traumatizate.


Polițiștii recomandă șoferilor să fie vigilenți la trafic, să  folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic, dar și să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere. Pietonii, la rândul lor, sunt atenționați nu traverseze strada în fugă, în faţa sau în spatele autovehiculelor staţionate, să circule numai pe trotuare, iar în lipsa acestora  să meargă pe potecile laterale ale drumului public. Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă. Pe timp de noapte, pietonii sunt sfătuiți să poarte accesorii fluorescent-reflectorizante pe îmbrăcăminte sau să aprindă o sursa de lumină, vizibilă din ambele sensuri de mers.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.