Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila a fost deschis circulației

Cel mai lung pod din România și al treilea ca dimensiune din țările Uniunii Europene - podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila, a fost deschis circulației. Podul are o lungime de circa 2 km, fiind actualmente cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din România, informează Administrația de Stat a Drumurilor într-un comunicat de presă, transmite IPN.

„Construcția acestui pod este una dintre cele mai ambițioase inițiative în atingerea unor obiective importante privind conectivitatea, fluidizarea traficului de tranzit și siguranță rutieră”, se menționează în comunicatul de presă.

Potrivit știrile.tvr.ro, la inaugurarea podului a participat și comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, care a declarat că „această nouă conexiune de transport va duce la dezvoltarea economică în comunitățile din vecinătate și va avea un impact pozitiv pentru regiunile Dobrogea și Moldova. În plus, podul are o importanță sporită în contextul geopolitic actual, al războiului din Ucraina. Creșterea capacității infrastructurii din regiunea Dunării este vitală pentru a îmbunătăți securitatea la nivelul Uniunii Europene și pentru a asigura transportul mărfurilor care tranzitează România dinspre și înspre Ucraina și Republica Moldova”.

Podul este proiectat să aibă o durată de viaţă de 120 de ani şi are un centru de monitorizare şi control care va înregistra permanent starea obiectivului, prin cei 50 de senzori instalați pe pod în punctele esențiale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.