Plecările din sistemul judecătoresc continuă. Ghenadie Pavliuc și-a depus demisia

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat vineri demisia judecătorului Ghenadie Pavliuc, vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, transmite IPN.

Ghenadie Pavliuc a depus cererea de demisie în cancelaria Consiliului Superior al Magistraturii și a solicitat examinarea ei lipsa sa. Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat abținere, însă aceasta nu a fost susținută. Cu votul a șapte membri ai Consiliului, cererea a fost aprobată. Copia hotărârii se remite președintelui țării.

Acum o săptămână, CSM a aprobat cererile de demisie ale președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, dar și a altor trei magistrați: Sergiu Bularu (care a admis demersul de suspendare a executării pedepsei de către Veaceslav Platon) – de la Judecătoria Chișinău, Tudor Berdilă – de la Curtea de Apel Cahul și Ion Cazacu – de la Judecătoria Drochia, cu sediul Glodeni. Președintele țării, Maia Sandu, a semnat deja decretele de eliberare.

La începutul acestei săptămâni, a fost admisă cererea de demisie a fostului președinte al Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, cercetat pentru îmbogățire ilicită.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.