Partidul Liberal Democrat nu va face parte din majoritatea parlamentară care a decis să voteze învestirea Guvernului şi se declară în opoziţie. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Politic al formaţiunii care a avut loc sâmbătă, 16 ianuarie, transmite IPN.
Liderul interimar al partidului, Valeriu Streleţ, a declarat după şedinţă că, în cadrul întrunirii, Consiliul a condamnat metodele prin care se constituie actualele majorităţi parlamentare „când rezultatele politice sunt înlocuite prin formarea a astfel de majorităţi prin presiuni şi corupere”.
De asemenea, Consiliul a cerut ca deputaţii liberal-democraţi care au subsemnat declaraţia majorităţii parlamentare, ce l-a înaintat pe democratul Pavel Filip la funcţia de prim-ministru, să-şi retragă semnăturile. În caz că aceştia nu-şi retrag semnăturile, Valeriu Streleţ a menţionat că aceasta va rămâne pe conştiinţa lor şi că ei cel mai probabil nu se vor regăsi în componenţa partidului mai departe.
O altă decizie luată este cea de a convoca Congresul extraordinar al PLDM pe 20 martie curent. Valeriu Streleţ a subliniat că în această perioadă se va face evaluarea internă a formaţiunii, se va face o lustraţie şi nu se vor accepta în componenţa PLDM persoane care au probleme cu justiţia.
Partidul Liberal Democrat a insistat anterior că are dreptul să desemneze candidatul la funcţia de prim-ministru. Ulterior, după crearea majorităţii parlamentare din democraţi, liberali şi 14 foşti comunişti, la aceasta s-au alăturat şi 7 liberal-democraţi. Deşi o zi în urmă se spunea că un deputat PLDM s-a retras din majoritate, acum Valeriu Streleţ a spus că li se cere „celor şapte deputaţi” să-şi retragă semnăturile din declaraţie.