Platforma pentru Egalitate de Gen, îngrijorată că în Guvern se regăsesc doar două femei

Platforma pentru Egalitate de Gen (PEG) se arată îngrijorată de faptul că în noua structură a Guvernului sunt doar două femei, fapt ce constituie o sfidare a angajamentelor naționale și internaționale de promovare a egalității de gen în procesul decizional. Membrii PEG au expediat un apel autorităților statului prin care solicită respectarea cotei de 40% la formarea Cabinetului de miniștri și a echipelor de conducere a ministerelor, pentru ca în componența acestuia să se regăsească cel puțin patru femei, transmite IPN.

„Considerăm acest fapt unul nedemocratic și menit să continue subreprezentarea femeilor din Republica Moldova. Acest fapt reprezintă o încălcare gravă de către Guvern a legislației Republicii Moldova care garantează reprezentarea echitabilă a femeilor și bărbaților în funcții decizionale. Mai mult, acesta este un regres în respectarea angajamentelor internaționale și naționale asumate cu privire la egalitatea de gen”, se arată în apel.

Continuând în acest ritm de ignorare a dimensiunii de gen și a subreprezentării femeilor în funcțiile de decizie, Guvernul contribuie la perpetuarea unei societăți patriarhale și la excluderea femeilor din procesele decizionale.

În formula nouă a Guvernului, votată de Parlament la 21 iulie, se regăsesc două femei. Este vorba despre Monica Babuc, care va conduce Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării și Stela Grigoraș, care va gestiona Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.