Platforma Demnitate şi Adevăr cheamă oamenii în PMAN

Platforma civică Demnitate şi Adevăr face apel către cetăţeni să participe masiv la o nouă acţiune de protest planificată pentru această duminică, 7 iunie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Membrii grupului de iniţiativă promit că acţiunea va avea  caracter paşnic, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, membrii grupului de iniţiativă au făcut apel către toate grupurile populaţiei să se alăture manifestaţiei, care va începe la ora 12.00. Platforma Demnitate şi Adevăr consideră că această acţiune este unica posibilitate de a demite clanurile mafiote de la guvernare.

Membrii grupului de iniţiativă constată că de la ultimul protest, din 3 mai, instituţiile statului, aflate în captivitate, doar mimează lupta cu oligarhii şi că ar căuta vinovaţii pentru furtul miliardului. Aceştia declară că la această manifestaţie va fi dat un ultim avertisment pentru a demite persoanele care se fac vinovate că au permis furtul miliardului.

Platforma civică Demnitate şi Adevăr îşi propune „deoligarhizarea” şi „deoffshorizarea” sistemului bancar şi a mass-media din Republica Moldova.

Andrei Năstase, unul dintre membrii grupului de iniţiativă, a spus că există unele declaraţii radicale în raport cu protestul de duminică, dar nu vin din partea platformei.

Igor Boţan, alt membru al grupului de iniţiativă, a spus că evenimentul de duminică are 3 dimensiuni - de protest, de mobilizare şi de consolidare. Participanţii vor protesta împotriva mimării investigaţiei în cazul furtului miliardului. De asemenea, protestele Platformei Demnitate şi Adevăr nu vrea să destabilizeze situaţia politică.

Platforma Demnitate şi Adevăr a mai organizat 2 manifestaţii de amploare, la care s-au adunat zeci de mii de persoane, prima pe 5 aprilie, iar a doua pe 3 mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.