Platforma „Demnitate şi Adevăr” anunţă o nouă acţiune de protest în PMAN

Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” anunţă o nouă acţiune de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care urmează să se desfăşoare duminică, 7 iunie, începând cu ora 12.00. Reprezentanţii platformei au chemat oamenii să vină în PMAN pentru a-şi exprima punctul de vedere într-un mod paşnic, iar diaspora moldovenească a fost îndemnată să organizeze acţiuni similare în capitalele europene, transmite IPN.

Jurnalistul Vasile Năstase, membru al grupului de iniţiativă, a declarat luni, 25 mai, la o conferinţă de presă, că acţiunea planificată pentru 7 iunie este foarte importantă şi pentru că este în ajunul alegerilor locale. „Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” invită toţi cetăţenii din Republica Moldova, interesaţi de restabilirea normalităţii în societate, prin eliminarea de la guvernare prin căi constituţionale legale şi practice a clanurilor oligarhice care au luat statul în captivitate”, a citat jurnalistul dintr-un apel al platformei.

Vasile Năstase a menţionat că în cadrul mitingului va fi aprobată o rezoluţie cu privire la alegerile locale din 14 iunie, care va conţine recomandări „de alegere a grâului de neghină”. De asemenea, va fi constituit comitetul de organizare şi pregătire a „Marii Adunări Naţionale şi Adevărului”, planificată pentru 27 august.

Membrii platformei s-au adresat şi formaţiunilor politice: să nu profite de acţiunea din 7 iunie, pentru că mitingul este un demers civic, nicidecum unul politic. La fel, aceştia s-au adresat şi rectorilor instituţiilor de învăţământ superior:  să-i lase pe studenţi să participe la acţiunea din PMAN şi să nu-i ameninţe cu note proaste.

Un alt membru al platformei, Valentin Dolganiuc, a declarat că acţiunea planificată pentru 7 iunie „nu este un moft al grupului de iniţiativă, ci o dolianţă a cetăţenilor Republicii Moldova”. „Am decis să organizăm acest miting pentru a schimba starea de lucruri, pentru că vedem că de la precedentul miting, din 3 mai, şi până astăzi nu s-a schimbat nimic”, a notat Valentin Dolganiuc, precizând că speră că lucrurile se vor schimba până pe data de 27 august.

La manifestarea din 3 mai organizată de Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au adunat peste 40 de mii de persoane. În cadrul mitingului de protest manifestanţii s-au pronunţat „împotriva guvernării corupte, a furturilor de proporţii şi transformării lor în datorie de stat şi împotriva presei controlate politic”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.