Platforma DA înaintează o serie de amendamente la proiectul politicii bugetar-fiscale

Deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au înaintat o serie de amendamente la proiectul politicii bugetar-fiscale, votat pe 3 decembrie de Partidul Socialiștilor și Platforma Pentru Moldova, din care face parte și Partidul Șor, transmite IPN.

Deputații DA cer să fie păstrate scutirile personale pentru soții (soțiile) neîncadrați în câmpul muncii. Să nu fie admisă majorarea drastică a amenzilor pentru antreprenori și nici majorarea TVA pentru producția agricolă.

Platforma DA cere ca în proiect să fie introduse facilități fiscale pentru businessul mic și mijlociu, să nu fie admisă plafonarea taxelor locale. Să fie păstrată scutirea de 15% la achitarea impozitului pe bunuri imobiliare și a impozitului funciar înainte de temen.

Deputații solicită să nu fie introdus impozitul pe venit pentru dobânzile persoanelor fizice, să nu fie admis accesul pe piață a medicamentelor neautorizate. Să nu fie admisă introducerea „schemei țigărilor, care ar prejudicia statul cu 160 de milioane de lei în formă de accize neplătite”.

Amendamentele vizează și păstrarea regimului fiscal actual pentru persoanele care desfășoară activitate liberă în domeniul justiției, majorarea salariilor la cadrele didactice care lucrează cu copii cu dizabilități, precum și păstrarea facilităților fiscale pentru asociațiile obștești ale persoanelor cu dizabilități.

Deputatul Alexandr Slusari a menționat, într-o conferință de presă, că deputații Platformei DA vor solicita anularea votului din 3 decembrie în contextul încălcărilor de procedură. „Altfel, vom fi nevoiți să ne adresăm la CC după aprobarea în lectura finală. Majoritatea Kroll-Bahamas au dat-o în bară și trebuie să revină la normalitate. Acum lucrăm la amendamentele la cele trei bugete, mâine vom depune ultimele amendamente”, a mai spus deputatul.

Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 este unul dintre proiectele votate în ședința din 3 decembrie, la care opoziția, în semn de protest, a blocat tribuna Parlamentului, ajungându-se și la îmbrânceli.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.