Planul Furtună de dezvoltare a producătorilor locali, remodelarea sistemului de pensii și restabilirea relației cu Rusia

Candidata independentă la scrutinul prezidențial Victoria Furtună spune că nu este contra integrării în Uniunea Europeană, dar, în cazul în care va câștiga alegerile, va opta pentru restabilirea relațiilor economice cu toate țările lumii, inclusiv cu Federația Rusă. Potrivit candidatei, programul său electoral este simplu de implementat în Republica Moldova, atunci când există voința politică. Printre acțiunile propuse de Victoria Furtună, în cadrul unei conferințe de presă, se numără acordarea rezidenței fiscale privilegiate, în special pentru companii IT sau bloggeri, precum și schimbarea sistemul de pensionare după modelul țărilor europene, transmite IPN.

Victoria Furtună își propune să înainteze o inițiativă legislativă prin care politicianul care nu-și va îndeplini promisiunile electorale să răspundă penal și că această măsură îi va face pe politicieni să acționeze în interesele societății, dar nu în interesul partidului, țărilor străine sau ale unor grupări.

Candidata independentă își propune ca, timp de cinci, politicienii să se odihnească și să se trateze doar în Republica Moldova, iar copii acestora să frecventeze instituțiile de învățământ în țară. Astfel, va crește numărul de turiști și vor fi implementate reformele în sistemul medical și în sistemul de învățământ, a subliniat Victoria Furtună.

Furtună a declarat că a elaborat, împreună cu echipa sa, un plan bine determinat, care se numește „Planul de Industrializare Furtunăˮ, prin care Moldova va lua în leasing peste 1508 fabrici și uzine, care să fie construite în toate raioanele republicii. De asemenea, tuturor cetățenilor țării le va fi repartizat cardul „De Acasăˮ cu mijloace bănești, iar persoanele vor putea achiziționa cu ajutorul cardului tot ce este produs în Republica Moldova. Astfel, fabricile și uzinele vor avea posibilitatea să se dezvolte, iar președintele Republicii Moldova și diplomații își vor îndeplini la propriu atribuțiile funcționale, aducând în Republica Moldova contracte de milioane pentru aceste fabrici și uzine, a comunicat Victoria Furtună.

Candidata independentă a menționat că va acorda rezidență fiscală privilegiată persoanelor cu profesii noi, cum ar fi furnizori de internet, companii IT sau bloggeri. Acestea pot obține rezidența fiscală în Moldova, să plătească un impozit scăzut și să primească un certificat de la Serviciul Fiscal, care atestă legalitatea banilor în orice țară a lumii. Totodată, Victoria Furtună își propune ca sistemul bancar să fie întors înapoi, pentru că în prezent acesta le „aparține străinilorˮ. „Trebuie să întoarcem 50% din sistemul bancar, trebuie să înființăm o bancă națională prin care noi să avem acele pârghii și instrumente prin care vom decide care să fie procentul la creditele alocate cetățenilor Republicii Moldova în coraport cu salariile pe care le primescˮ, a spus Victoria Furtună.

În plus, Victoria Furtună intenționează să schimbe sistemul de pensionare după modelul Elveției, Finlandei, Italiei și Israelului. „Capătă înapoi banii tăi, plus procentele acumulate în timpul activității. Atunci fiecare va ști cu câți bani a contribuit pentru asigurarea traiului de pensionare. Atunci poate fi moștenită pensia și, în caz de decis, să fie transmisă soțului sau soțieiˮ.

Candidata independentă spune că va face tot posibilul ca reprezentanții viitoarelor generații să fie mândri că vorbesc limba moldovenească și că sunt moldoveni. „Timp de 30 de ani ni s-a furat istoria. Și în școli copiii noștri au învățat istoria românilor. Recent, ni s-a luat și limba. Deja avem limba română, nu limba moldovenească. Acum care este situația? Se atentează la religia și credința noastră. Se fac toate condițiile și precondițiile ca să dispărem ca statˮ, a declarat Victoria Furtună.

„Să veniți la alegeri pe 20 octombrie, să votați porumbelul păcii, să votați Victoria Furtună și veți vedea că la noi în țară este posibil să trăim bine, liniștit, în paceˮ, este îndemnul candidatei către cetățeni.

Victoria Furtună este cu nr. 9 în buletinul de vot la scrutinul prezidențial din 20 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.