Plan de acţiuni pentru armonizarea legislaţiei naţionale cu acquis-ul comunitar

Parlamentul va aproba un plan de acţiuni pentru armonizarea legislaţiei naţionale cu acquis-ul comunitar şi va desemna instituţiile responsabile de implementarea legislaţiei armonizate. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu eurodeputaţii Andi Cristea, copreşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, şi Michal Boni, vicepreşedinte al Comitetului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, Andrian Candu a solicitat sprijinul Parlamentului European pentru finalizarea procesului de ratificare a Acordului de Asociere de către toate statele membre ale UE. Preşedintele Parlamentului a reconfirmat angajamentul plenar al autorităţilor de la Chişinău de a implementa agenda de reforme în procesul de integrare europeană. Totodată, Andrian Candu a anunţat că Parlamentul examinează posibilitatea identificării unor mecanisme de interacţiune la nivel naţional între autorităţi pentru implementarea Acordului de Asociere.

Europarlamentarii au încurajat autorităţile din Republica Moldova să continue implementarea reformelor asumate şi să obţină rezultate concrete. „Suntem avocaţi corecţi ai Republicii Moldova în Parlamentul European şi vom face toate demersurile necesare pentru a uşura drumul european al Republicii Moldova, în special la nivel parlamentar”, a declarat copreşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, Andi Cristea.

Parlamentarii europeni au avut o întrevedere şi cu prim-ministrul Chiril Gaburici. Andi Cristea a precizat că Bruxelles-ul este interesat de aprofundarea reformelor şi că Republica Moldova este statul cel mai avansat din cadrul Parteneriatului Estic la capitolul conexiunii cu UE. Totodată, oficialul a specificat că autorităţile moldoveneşti trebuie să continue transformările democratice, pentru a asigura un viitor prosper Republicii Moldova.

Chiril Gaburici, referindu-se la eforturile de implementare a reformelor, a menţionat că executivul întreprinde acţiuni în vederea ameliorării mediului de afaceri, atragerii investiţiilor, extinderii pieţei de desfacere pentru produsele moldoveneşti. O altă sarcină de actualitate a Guvernului ţine de necesitatea armonizării cadrului juridic şi instituţional naţional la standardele europene.

Eurodeputaţii Andi Cristea şi Michal Boni efectuează o vizită de informare în Republica Moldova în perioada 7-9 aprilie 2015.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.