PL cere demiterea ministrului educaţiei. Premierul îi zice să continue reformele

Pe numele ministrului educaţiei, Maia Sandu, este deschis dosar contravenţional deoarece a semnat un ordin de colectare a datelor personale ale elevilor. Informaţia vine de la conducerea Partidului Liberal, care cere ca ministrul să fie demis pentru că s-ar fi discreditat. Pe de altă parte, premierul Iurie Leancă o îndeamnă pe Maia Sandu să continue reformele începute, transmite IPN.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a comunicat, la o conferinţă de presă, că Maia Sandu a semnat un ordin privind colectarea datelor personale ale elevilor. „Aceasta s-a făcut pentru că se pregăteşte registrul electronic pentru vot şi acolo este nevoie de numărul de identificare al alegătorului”, a subliniat şeful liberalilor.

Valeriu Munteanu, vicepreşedinte al PL, a menţionat că Ministerul Educaţiei a depăşit limitele legislative când a început colectarea datelor cu caracter personal de la copii. „Noi am sesizat Centrul naţional de protecţie a datelor cu caracter personal să verifice şi ne-a răspuns că au suspendat toate acţiunile de colectare a datelor cu caracter personal, iar ministrului i s-a deschis dosar contravenţional, pe motiv că nu s-a subordonat unor decizii ale Centrului. Noi considerăm că cineva care a executat o comandă politică şi a violat drepturile fundamentale ale omului nu poate rămâne în această funcţie. Noi solicităm Procuraturii Generale să se sesizeze, nu avem siguranţa că aceste acţiuni au fost stopate”, a subliniat deputatul liberal.

Liliana Viţu, purtătorul de cuvânt al premierului, a scris pe o reţea de socializare că prim-ministrul Iurie Leancă o încurajează pe Maia Sandu să continue de aceeaşi manieră schimbările atât de necesare sistemului de educaţie din ţară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.