Piotr Guțul: Statul nu își dorește o lege funcțională a protecției consumatorilor

Președintele Asociației Obștești Republicane „Protecția Consumatorilor”, Piotr Guțul, acuză „cele mai înalte eșaloane ale puterii” de corupție și spune că acestea nu își doresc o lege funcțională a protecției consumatorilor.

Într-o conferință de presă la IPN, Piotr Guțul, a declarat că a trimis nenumărate cereri la prim-miniștri, președinți de Parlament, președinți de țară, dar și la Procuratură și alte organe de control, dar nu a primit răspunsuri care să rezolve problemele consumatorilor.

Președintele Asociației „Protecția Consumatorilor” declară că nu vede niciun partid care ar fi cu adevărat de partea consumatorilor, „nimeni nu vrea o adevărată lege a protecției consumatorilor”.

Piotr Guțul a informat consumatorii despre o decizie a Curții Supreme de Justiție care a obligat întreprindea Apă-Canal Chișinău să instaleze apometre gratuit consumatorilor. Pentru aceasta, consumatorii trebuie să depună cerere și să solicite încheierea unui contract individual de prestare a serviciilor și de instalare a apometrelor. Acesta a îndemnat consumatorii să facă acest lucru.

Reprezentanții Asociației au mai subliniat controlul insuficient asupra siguranței alimentare. Ei spun că în multe magazine din capitală sunt propuse la raft produse alimentare expirate, mai ales acolo unde se vinde mâncare gătită. Ei s-au mai plâns că nu se face sortarea fructelor și legumelor. Cele deja stricate sunt vândute alături de cele bune. Consumatorii se mai plâng că guvernarea le ignoră solicitările și nu le oferă mecanisme prin care și-ar putea apăra drepturile.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.