Pierderi de 500 de mii de dolari în alimentaţia elevilor din Tiraspol

Administraţia de la Tiraspol a înregistrat anul trecut pierderi de peste 500 de mii de dolari pentru mâncarea care nu a fost consumată în instituţiile de învăţământ din oraş. Potrivit agenţiei „Novîi Reghion”, controalele au arătat că un sfert din alimentele pregătite pentru elevi au ajuns la gunoi. De asemenea, s-a descoperit că în unele cazuri s-au folosit mai puţine produse şi de o calitate mai proastă decât era prevăzut în acte, în conformitate cu valoarea finanţărilor alocate, transmite IPN.

Acum sunt în proces de elaborare reguli noi de alimentare în instituţiile şcolare. Se presupune că, de la 1 septembrie,  directorii instituţiilor de învăţământ vor răspunde personal de alimentele procurate şi de calitatea lor.

Actualmente în cantinele instituţiilor de învăţământ mâncarea este pregătită de către întreprinderea municipală „Школьник” (Elevul). Administraţia planifică, din septembrie, să ofere acest drept întreprinderilor mici şi celor individuale, care au bucătari calificaţi.

De asemenea, oficialii solicită să fie excluse din meniu iaurturile şi chiflele, oferite acum copiilor la micul dejun. De la începutul anului şcolar, acestea vor fi înlocuite cu mâncare caldă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.