Pictura murală „Visul Olimpic”, distrusă de o companie de publicitate

Pictura murală „Visul Olimpic”, dedicată sportivilor moldoveni care au participat la Jocurile Olimpice din Paris, a fost distrusă. Primăria Chişinău a venit cu o reacţie, menţionând că este isprava unei companii de publicitate. Autoritățile municipale dau asigurări că pictura va  fi restabilită în cel mai scurt timp, transmite IPN.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv își exprimă regretul și indignarea față de distrugerea muralului, considerând această acțiune „un atac direct asupra valorilor olimpice și asupra simbolului unității și determinării sportivilor moldoveni. ”

„Cu profund regret, asistăm la gestul unor inamici ai sportului, care au încercat să umbrească valorile olimpice și să spulbere simbolul unității și determinării noastre. Acest act de vandalism reprezintă o lovitură dură pentru comunitatea sportivă și pentru toți cei care au contribuit la realizarea acestei opere de artă”, se arată  în mesajul Comitetului Olimpic.

Primăria Chişinău a venit cu o reacţie, informând că pictura ar fi fost deteriorată de o companie de publicitate, calificând acţiunea acesteia drept „samavolnicie”.

„Clădirea din centrul capitalei, unde acum câteva luni a fost inaugurată pictura murală „Visul Olimpic”, era anterior acoperită cu un panou de publicitate. Panoul a fost demontat la solicitarea administrației publice locale, în vederea aplicării picturii murale dedicate jocurilor olimpice pe perete. A avut loc o acțiune de samavolnicie care a dus la deteriorarea picturii murale din partea unei companii de publicitate, care a luat cheile de la cineva dintre locatari pentru a putea urca”. Potrivit Primăriei, lucrările companiei de publicitate au fost stopate, urmând să fie restabilită pictura murală în termen scurt.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.