Petru Rotaru pleacă din funcția de ministru al finanțelor. Este propus viceguvernator BNM

Petru Rotaru pleacă din funcția de ministru al finanțelor. Candidatura acestuia este propusă Parlamentului pentru numirea în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, transmite IPN.

„Mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru activitatea sa la Ministerul Finanțelor, contribuția energică în echipa Guvernului și pentru realizarea cu succes a obiectivelor stabilite de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova ce țin de executarea bugetului de stat. Petru a consolidat relațiile cu mediul de afaceri, instituțiile administrației publice centrale și este un bun prieten al comunităților locale”, a declarat premierul Dorin Recean.

Totodată, Banca Națională a Moldovei a anunțat în această dimineață că guvernatoarea Anca Dragu a înaintat Parlamentului propunerea de numire a lui Petru Rotaru în funcția de viceguvernator al băncii centrale.

Petru Rotaru deține funcția de ministru al finanțelor din 2023 și are o vastă experiență în domeniul financiar, demonstrând calități remarcabile de-a lungul carierei sale, precizează BNM. „Suntem convinși că experiența, integritatea și reputația domnului Rotaru vor aduce o contribuție semnificativă la îndeplinirea misiunii Băncii Naționale și la consolidarea sistemului financiar al Moldovei”, a remarcat guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

Propunerea pentru numirea lui Petru Rotaru urmează să fie supusă votului în Parlamentul Republicii Moldova. Până la confirmarea în legislativ a candidaturii sale, Petru Rotaru își va duce la îndeplinire mandatul de ministru al finanțelor.

Petru Rotaru a fost învestit în funcția de ministru al finanțelor la sfârșitul lunii septembrie 2023.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.