Petiția ACUM, prezentată la Strasbourg

Petiția Mișcării de Rezistență ACUM, semnată de mai mult de 50 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, prin care se solicită asistența Uniunii Europene și a țărilor membre în investigarea furtului miliardului, a fost prezentată la Strasbourg de către liderii PAS și PPPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, transmite IPN.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat, în cadrul unei discuții cu europarlamentarul Petras Auštrevičius, că au trecut patru ani în care autoritățile moldovenești nu au recuperat niciun bănuț din frauda bancară și nu au sancționat nicio persoană dintre cele vinovate. Politiciana a mai spus că cetățenii solicită ajutorul instituțiilor europeni în investigarea unor aspecte ale fraudei bancare.

Liderul Partidului Politic platforma Demnitate și Adevăr a declarat că petiția reprezintă voința a peste 50 de mii de cetățeni care s-au pomenit în situația de a nu se mai putea adresa instituțiilor moldovenești, pentru că sunt controlate politic. Iar speranța lor se îndreaptă către instituțiile europene și țările membre UE „în vederea investigării furtului miliardului și a spălătoriei mafiei rusești, dar și a altor crime săvârșite împotriva populației de actualul regim”.

Petiția este adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF, Europol.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.